Zakwaszamy do Kuchni, czyli kiszonki, kwaszonki i inne zakwasy

Tomata – gliwicka kooperatywa spożywcza i Fundacja Na Zielonym serdecznie zakwaszają na kolejne spotkanie Społecznej Kuchni na Zielonym!
Tym razem obiektem naszego kulinarnego zainteresowania będą kiszonki, kwaszonki i inne zakwasy oraz dania, które można z nich uwarzyć.
W programie przewidziana nie tylko konsumpcja, ale i WARSZTAT KULINARNY – pod okiem naszej kooperatywnej specjalistki Sylwii wspólnie przygotujemy (i zjemy) gar wyśmienitego wegańskiego bigosu, barszczyk i placki kapuściano-ziemniaczane 🙂

Przypominamy 3 zasady Społecznej Kuchni:

1. Przynieś ze sobą dowolną potrawę, wpisującą się w tematykę skwaszonego spotkania – to Twoja darmowa wejściówka. Jeśli nie możesz nic ze sobą przynieść – płacisz 15 zł za osobę.
2. Degustacji dokonuj w sposób dystyngowany i umiarkowany tak, aby każdy mógł spróbować wszystkich potraw.
3. Jeśli tylko możesz – przyjdź z własną ZASTAWĄ (sztućce i talerze), w sytuacjach podbramkowych postaramy się jakoś poratować.

Zapraszamy!

UWAGA! Społeczna Kuchnia Na Zielonym przeprowadziła się do lokalu Hollcenterr przy ul. Zubrzyckiego 18 w Gliwicach (1 piętro pawilonu, róg nad pewnym bankiem).